2011-09-15 15:56:20• hírek • Kocsis Zoltán

Négy nap alatt háromszor lép pályára a VSK

A hét hátralévő részét akár VSK-napoknak is nevezhetnénk, hisz csütörtök és vasárnap között összesen háromszor lép pályára Szatmárnémeti klub két csapata: a kézisek csütörtökön és vasárnap, a kosarasok pedig pénteken.

A férfi kézilabda csapat tehát alig néhány nap leforgás alatt játssza le az élvonalbeli bajnokság második és harmadik fordulóját, a két találkozó közül pedig minden kétséget kizáróan a vasárnapi a fontosabb. Nem csak azért, mert ekkor mutatkozik be a gárda saját közönsége előtt az új szezonban, hanem azért is, mert azon az összecsapáson nagyobb az esély a két pont megszerzésére.

„A Bukaresti CSM otthonában nem mi vagyunk az esélyesek, ám vasárnap igen. Bár az újonc Ploiesti mindenkit meglepett azzal, hogy győzni tudott Temesváron, én mégis úgy gondolom, hogy mi vagyunk a jobbak", latolgatta az esélyeket Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke. „A ploiestiek nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre, Temesváron is több védekezési variációt vetettek be, amivel meg is lepték a hazaiakat", tette hozzá a sportvezető.

Aki felháborodásának adott hangot, mert szerinte a romániai szakszövetség mindent elkövet annak érdekében, hogy a VSK az utolsó négy, azaz legalább osztályozós helyen végezzen. „Erre enged következtetni a játékengedélyek kiadásának késleltetése vagy a Vizsbovszkij-ügy is. Ám mi nem adjuk fel és harcolni fogunk a magunk eszközeivel", szögezte le az alpolgármester.

A kézilabdával ellentétben a női kosárlabda bajnokság még nem kezdődött el, ennek ellenére Dan Fleseriu együttese pénteken máris tétmérkőzést vív: a Román Kupa nyolcaddöntőiben a Craiovát látja vendégül meglehetősen szokatlan időben, déli 12.00-kor. A VSK szerette volna, ha a nyolcaddöntők mindkét meccsét hazai pályán játszhassák le és ebbe a Craiova is belement. Nem úgy a szövetség. Ezért a két klub megegyezett egymással, hogy mindkét összecsapást délben rendezzék, így a csapatoknak lehetőségük van még aznap hazaérni.

„A szurkolók megértését kérjük ebben az esetben, de például jövő kedden, a visszavágó után fontos lesz a lányoknak, hogy már este itthon lesz a csapat, lévén szombaton már a Targoviste vár ránk a bajnokságban", magyarázta a fura szituációt Kereskényi.

Az igazgató szerint a Craiova nem okozhat gondot a csapatnak, nem úgy a negyeddöntők között a Targoviste (amennyiben az egykori bajnok is érvényesíti a papírformát). „Ha rajtuk túljutunk, akkor akár a kupagyőzelemről is beszélgethetünk", mondta.

A VSK programja:
csütörtök 17.00: férfi kézilabda - Bukaresti SCM - VSK
péntek 12.00: női kosárlabda - VSK - Craiova
Vasárnap: 11:00 férfi kézilabda: VSK - Ploiesti

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: